Slike na platnu

U posljednje vrijeme slike na platnu postaju sve bolji i jednostavniji način uljepšavanja naših prostora. Omogućavaju nam da se okružimo s omiljenim uspomenama ili umjetničkim djelima. Tisak fotografija na canvasima može podignuti izgled samih fotografija i podariti im novu dimenziju. SlikuSvoju je tu za Vas kako bi svaki dom ili poslovni prostor imao taj posebni detalj i kako biste svaki dan imali poticaj za buđenje dragih uspomena.

 

Povijest

Canvasi ili umjetnička platna su prisutni stoljećima. Potječu još ih 16og stoljeća kada su ih talijanski renesansni umjetnici koristili. Venecijanski slikari su voljeli slikati na ovakvim platnima jer su se pokazali otpornijima na vlagu. To je bilo jako bitno jer su se do tada koristili različiti drugi materijali koji nisu bili pogodni vlažnim podnebljima. Kako su takva platna koristila za izradu jedara na brodovima bila su im dostupna i jeftina. Također su i pogodna za transport umjetnina jer na njima boja i tinta nije pucala što je do tada bio veliki problem svakom umjetniku. Canvasi su stekli svoju popularnost jer su bili lagani, jeftini i bili su savršeni za elegantno izlaganje umjetnina te su ih umjetnici mogli poslati u bilo koju galeriju na svijetu kako bi ih mogao vidjeti veliki broj ljudi.

Danas je ovo umjetničko platno dostupno svima i postalo je savršeno za izlaganje različitih fotografija u domovima ili poslovnim prostorima. Tekstura slike na platnu daje onu posebnu notu svakoj fotografiji izloženoj na zidu. Canvasu nije potreban okvir jer je sam po sebi dovoljan za postizanje elegantnog izgleda. Samim time nije potrebno ni zaštitno staklo koje reflektira svjetlost i ometa uživanje u slikama. Pod kojim god kutem sunce uđe u Vaš dom neće utjecati na Vaš doživljaj slike na zidu i reflektirat će se samo jedna stvar, uspomene i draga lica s fotografija. Na taj način uvijek ste okruženi uspomenama sa najmilijima.